Pariurile pe eSports: League of Legends

League of Legends este cel mai popular joc video din lume, înregistrând peste 100 de milioane de jucători activi în fiecare lună. Iar fanii pot acum să parieze pe League of Legends chiar aici, la Unibet pariuri sportive!

League of Legends este pe piață din 2009 și este considerat de majoritatea ca fiind cel mai bun joc din eSports. Are un public numeros și jucători profesioniști de League of Legends, care participă la competiții pe stadioane, în fața a mii de spectatori.

Cum se joaca League of Legends? Și se poate paria pe League of Legends?

Acest ghid de pariuri vă va detalia ce este acest joc, cum se joacă și cum puteți urmări și paria pe acest joc.

Dacă sunteți nou în eSports, atunci League of Legends este, în general, foarte bun pentru a vă dezvolta interesul pentru acest domeniu. Este distractiv, rapid și implică un grad înalt de socializare.

Citiți ghidul de mai jos pentru a afla tot ce trebuie să știți despre League of Legends.

Ce este League of Legends?

League of Legends (LoL) este o arenă de luptă multiplayer online (MOBA), în care se înfruntă două echipe alcătuite din maximum cinci jucători fiecare. Scopul este de a distruge „Nexus” al celeilalte echipe — o structură aflată departe pe teritoriul inamic. Fiecare jucător de League of Legends își alege propriul „campion”, cu propriile sale abilități și slăbiciuni în luptă.

Jocul începe pe o hartă generată, pe care cele două echipe sunt situate în colțuri opuse. Echipa învingătoare este cea care reușește să distrugă structura Nexus a celeilalte echipe. Dar, pentru a face acest lucru, echipele nu trebuie să-și distrugă numai adversarii, ci și creaturile periculoase care mișună pe hartă.

Există trei mari direcții pe o hartă League of Legends, denumite culoare. Fiecare culoar include o serie de turnuri inamice, pe care trebuie să le distrugeți în drumul către Nexus. Fiecare echipă hotărăște ce culoar va urma, ce turnuri va ataca și când să-și întoarcă atenția spre adversari.

Fiecare campion începe jocul cu foarte puțină experiență și câteva arme. Omorând creaturi periculoase ca minioni ai adversarilor, monștri neutri sau chiar campioni inamici, personajul respectiv își poate îmbunătăți nivelul.

Un meci de League of Legends constă, în general, în mai multe jocuri, majoritatea fiind jucate în formula cel mai bun din trei sau cel mai bun din cinci, echipele alternând terenurile pe hartă.

Jucătorii câștigă aur când înving amenințări inamice, pe care îl pot folosi apoi pentru a cumpăra arme și apărări mai bune. În acest fel, vor deveni și mai puternici, și mai greu de ucis, crescând șansele echipei de a câștiga meciul.

Cum se joacă League of Legends ca eSport profesionist

League of Legends se joacă, majoritar, într-un sistem de ligă uriaș. Acest aspect este diferit de alte evenimente eSports precum Counter Strike: Global Offensive, care se joacă în format turneu.

Sistemul League of Legends este o rețea uriașă de divizii și sub-divizii, alcătuite, în general în funcție de regiune. Așadar, o echipă va juca împotriva altor echipe din propria regiune, fiind disponibil un sistem de promovare și retrogradare. De obicei, două sezoane sau „splits” sunt jucate pe parcursul unui an, primăvara și vara. Cele mai populare ligi League of Legends sunt LCK (Coreea de Sud), LPL (China) și LCS (una în Europa, una în America de Nord).

Cele mai bune echipe din aceste ligi se califică pentru Campionatul Mondial League of Legends, care are loc, de obicei, în luna octombrie a fiecărui an. Acesta este cel mai mare eveniment League of Legends al anului și atrage milioane de spectatori, care urmăresc jocurile via pay per view, în timp ce acestea se joacă pe stadioane uriașe, în fața a mii de spectatori.

Un alt turneu major este Mid-Season Interval, în care cei mai buni dintre cei mai buni jucători din lume se întâlnesc pentru o confruntare în acest eSport. Mai nou, Mid-Season Interval s-a jucat în mai multe orașe, pentru a deschide evenimentul pentru și mai mulți spectatori.

Valoarea premiilor disponibile în League of Legends înseamnă că mulți jucători de top sunt acum profesioniști. Premiul cel mare al Campionatului Mondial este de aproximativ 2 milioane de lire în fiecare an și multe echipe sunt sponsorizate.

Coreea și-a dominat în mod clar adversarii în primii ani ai Campionatului Mondial. Dar China a dovedit și ea că are jucători foarte buni de League of Legends, alături de SUA și Europa. League of Legends este cu adevărat un nume la nivel mondial și campionate mari au avut loc în Brazilia, Vietnam și Suedia, printre altele.

Cum pariați pe League of Legends

Pariurile pe League of Legends pot fi distractive și este o modalitate alternativă de a înțelege jocul. Asta pentru că puteți urmări acțiunea și vă puteți da seama cine câștigă cu ajutorul cotelor In Play, pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă!

În ultimii câțiva ani, League of Legends a devenit un eSport foarte popular printre pariori, din mai multe motive valide. În primul rând, jocurile se desfășoară rapid și sunt pline de acțiune, ceea ce le face interesante de urmărit și pariat in-play. Jocurile se găsesc ușor online, fiecare ligă având propriul său canal Twitch, unde transmite toate meciurile. League of Legends este un joc tactic, fiind un sport perfect pentru pariorii experimentați, cărora le place să-și pregătească pariurile cu atenție.

Cele mai populare pariuri sunt pe echipa învingătoare dintr-un anumit meci. Motivul este că atunci când pariați pe echipa învingătoare într-un meci, vă relaxați și urmăriți acțiunea. De exemplu, puteți paria că Flash Wolves va învinge Hong Kong Attitude cu o cotă de 2.10. Dacă Flash Wolves câștigă jocul, pariul dvs. este câștigător.

De asemenea, puteți paria și pe care echipă va câștiga un anumit joc. Deoarece majoritatea meciurilor League of Legends se joacă pe sistemul cel mai bun din trei sau cel mai bun din cinci, Unibet vă oferă o piață pentru fiecare joc individual. În acest fel, puteți paria în detaliu pe League of Legends, fără a paria pe tot meciul, care ar putea dura chiar și o oră.

Pariurile cu handicap sunt și ele o parte importantă a pariurilor pe League of Legends. Motivul este acela că mulți pariori pe eSports știu dacă un meci urmează să fie inegal. Să zicem, de exemplu, că SuperMassive joacă cu Galakticos în TCL. SuperMassive este marea favorită cu 1.12 la câștigarea meciului — iar cotele sunt atât de mici încât nu sunt deloc interesante.

Așadar, se folosește un handicap pentru a egaliza cotele. În acest caz, ați putea paria că SuperMassive va câștiga cu un handicap de -1.5. Asta i-ar putea crește cotele la 1.70, dar înseamnă și că SuperMassive trebuie să câștige cel mai bun din trei cu 2-0 pentru ca pariul dvs. să fie câștigător.

Puteți paria și pe numărul de adversari uciși (kills) într-o rundă League of Legends. De exemplu, puteți prezice că LNG Esports va avea 10 campioni uciși prima dată într-un meci cu Rogue Warriors. Sau puteți paria că numărul total de campioni uciși dintr-o echipă este mai mare de 23.5 într-un meci.

Există o mulțime de tipuri de pariuri pe League of Legends, pentru a fi siguri că vă veți putea susține evenimentul care vă interesează. Iar la Unibet, depunem eforturi ca să fă oferim cele mai bune cote pre-meci și in-play, ca să nu ratați nimic.

Pariurile In Play pe League of Legends

Pariurile In Play pe League of Legends este un fenomen ce ia amploare, susținut fiind și de capacitatea de a viziona live League of Legends și de a paria simultan. Mulți fani urmăresc anumite echipe și le vizionează meciurile pe canale online. Iar unii dintre aceștia doresc să parieze în timpul meciurilor, nu doar înainte de începerea acestora.

De aceea, la Unibet am dezvoltat sistemele de pariere In Play și pentru League of Legends. Exact ca în cazul pariurilor sportive, puteți paria In Play pe League of Legends oricând pe parcursul meciurilor. Cotele se vor modifica în mod natural, în funcție de modul în care se derulează meciul — iar dacă are loc un kill major spre finalul meciului, piața s-ar putea modifica total!

Nu uitați să verificați pariurile In Play când vreți să pariați pe League of Legends. Cotele oferă un indicator bun în legătură cu felul în care joacă o echipă, așa că puteți afla mai multe detalii despre League of Legends dacă analizați cotele.

Pariați pe League of Legends