Rugby-ul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume și continuă să-ți crească popularitatea, pe măsură ce noi fani sunt atrași de acest joc.
Avându-și originile în Marea Britanie, în urmă cu mai bine de 100 de ani, uniunea de rugby este susținută în Europa, Asia și Australasia. De asemenea, cunoaște o creștere a popularității și în Statele Unite, iar echipa de rugby a Argentinei este una dintre cele mai bune din lume.
Cu toate acestea, pentru mulți fani, ideea de pariuri sportive pe rugby este încă un concept nou. În acest ghid, vom trece în revistă regulile jocului de rugby, pentru a înțelege mai bine cum pariați pe rugby.
În plus, vă vom prezenta și cele mai mari și mai bune turnee și echipe de pe planetă! În acest fel, veți putea paria pe rugby cu încredere și având toate cunoștințele necesare. Dacă vrei să citești mai multe informații despre parierea pe diverse sporturi, accesează ghidurile noastre de pariere pentru tenis sau fotbal.
Regulile jocului de rugby - principii de bază
Rugby-ul este un sport de contact, jucat de două echipe, fiecare având ca scop înscrierea de puncte cu ajutorul unei mingi, folosind o serie de modalități în acest scop. Jucătorii se vor placa fizic unii pe alții, pentru a-și împiedica adversarii să înscrie puncte, iar echipa aflată în posesie nu are voie să paseze mingea înspre înainte. Aceasta înseamnă că într-un meci de rugby, se va alerga mult și se va placa și mai mult.
Echipele încearcă să obțină cât mai multe puncte reușind eseuri, transformări și înscriind drop-goluri. Eseurile reprezintă cea mai eficientă metodă de a înscrie la rugby și, prin urmare, și cea mai dificilă. Echipele încearcă să trimită mingea forțat peste linia de încercare a adversarilor și să o culce pe gazon. Dacă reușește acest lucru, echipa primește cinci puncte și beneficiază de ocazia de a „transforma” încercarea — o transformare adaugă încă două puncte pe tabelă — trimițând o lovitură liberă între cei doi stâlpi aflați la capătul îndepărtat al terenului.
De asemenea, jucătorii pot înscrie un drop-gol oricând pe parcursul jocului, obținând trei puncte pentru echipă. Același lucru este valabil și pentru penaltiuri, care sunt acordate când echipa adversă încalcă regulile, oferind unei echipe șansa unui șut liber printre cei doi stâlpi. Penaltiurile valorează și ele trei puncte și pot alcătui structura principală a scorului general al unei echipe.
Regulile jocului de rugby sunt stricte când vine vorba de modul în care jucătorii se pot placa unii pe alții, deoarece, dacă o fac greșit, ar putea fi periculos. Jucătorii nu au voie să placheze în jurul capului sau al gâtului. De asemenea, nu au voie să lovească cu baza piciorului, căci știfturile metalice ascuțite ar putea produce răni grave.
Jucătorii au voie să trimită mingea cu piciorul înspre înainte, dar nu au voie să paseze cu mâna înspre înainte. Această regulă creează un joc teritorial, în care alergatul este esențial, iar tactica de joc este cheia. Principalul jucător din ambele echipe este mijlocașul la deschidere, care va primi mingea de cele mai multe ori atunci când trebuie să o lovească cu piciorul.
Echipele sunt împărțite între jucători înaintași și jucători din linia de trei sferturi. Înaintașii alcătuiesc „pachetul” unei echipe, ei fiind cei care vor executa placajele și care vor forma grămada ordonată la momentul potrivit. De obicei sunt jucători mari, masivi, cu o forță de împingere mare. Jucătorii din linia de trei sferturi sunt mai agili și mai tehnici, care au viteza de partea lor și care vor încerca să transforme eseurile. Cu toate acestea, și ei trebuie să-și joace rolul lor în defensivă.
Pariurile pe rugby
La fel ca în majoritatea sporturilor, pariurile pe meci sunt una dintre cele mai populare forme de pariere pe rugby. În pariul pe meci, pariați că una dintre echipe va câștiga meciul. Deoarece rugby-ul este un joc în care se înscrie mult, foarte rar se ajunge la un scor egal. Prin urmare, unele piețe de pariere pe meci nu oferă și opțiunea de remiză, în timp ce altele vor evalua remiza la cote de aproximativ 40/1.
Pariul cu handicap, sau pariul cu spread, este o altă componentă importantă a pariurilor pe rugby. În pariurile cu handicap, una dintre echipe primește un avantaj sau un dezavantaj ipotetic, fiindu-i acordate sau sustrase puncte. Aceasta este o piață bună pe care să plasați pariuri când una dintre echipe este favorita clară la victorie. Să luăm un exemplu: într-un joc de campionat mondial, Noua Zeelandă joacă cu Tonga. Noua Zeelandă este considerată favorită la victorie cu 13,5 puncte. Puneți un pariu pe Tonga, cu un handicap de +13.5: aceasta înseamnă că echipa va începe jocul cu un avantaj de 13.5 puncte. Dacă Tonga câștigă meciul sau îl pierde cu mai puțin de 13 puncte, pariul dvs. este câștigător. Dacă Noua Zeelandă câștigă meciul cu 14 sau mai multe puncte, pariul dvs. este necâștigător.
Pariurile Peste/sub vă oferă un număr și o categorie, iar dvs. pariați că acest număr va fi depășit sau nu. Așadar, să zicem că limita stabilită pentru numărul total de puncte dintr-un meci este de 41.5. Dacă pariați Peste, câștigați dacă se înscriu 42 de puncte sau mai mult. Dacă se înscriu 41 de puncte sau mai puțin, pierdeți pariul.
Pariurile pe turneu și sezon
Dincolo de meciurile individuale, există și pariuri deschise pe turnee și campionate. Pariurile deschise vă oferă posibilitatea de a paria, de exemplu, pe echipa ce va câștiga un turneu. Aceasta este șansa dvs. de a paria pe echipa ce va câștiga Campionatul Mondial de Rugby sau campionatul celor Șase Națiuni. Pariurile deschise ar putea fi pariul potrivit pentru dvs., mai ales dacă nu aveți o favorită clară în competiție. Când pariați pe câștigătoarea unui turneu, aveți o echipă pe care o susțineți și pe care o urmăriți pe măsură ce își joacă meciurile.
La fel, când pariați pe cine va câștiga un campionat intern, este important să rețineți că cotele pot crește sau pot scădea pe parcursul sezonului. Așa că, plasarea unui astfel de pariu la începutul sezonului ar putea fi o mișcare inteligentă, în funcție de cât de bine se descurcă echipa în primele săptămâni ale acestuia.
Cum să pariezi online pe un jucător
Din ce în ce mai mulți fani pariază pe jucători individuali în timpul meciurilor de rugby. Iar cea mai mare piață de acest gen este Marchează primul eseu. Aici, pariați pe jucătorul care credeți că va deschide scorul într-un meci. Iar aceasta s-ar putea dovedi dificil. De obicei, favoriți sunt jucătorii din linia de trei sferturi, care ar putea pleca în atac într-o fracțiune de secundă. Dar, uneori, înaintașii își fac loc în forță până la linia de țintă — iar șansele lor sunt, de obicei, mult mai mari.
Dacă credeți că meciul va fi câștigat de cine înscrie cu piciorul mai multe puncte — situație întâlnită adesea, mai ales la nivel internațional — atunci este o idee bună să pariați pe jucătorul care va înscrie cele mai multe puncte. Aici, cel mai probabil veți paria pe unul dintre cei doi mijlocași la deschidere, plecând de la premisa că ei sunt jucătorii care vor executa transformările și loviturile de pedeapsă.
De asemenea, tot aici puteți paria și pe piețele disciplinare. Pentru că rugby-ul este un joc atât de fizic, izbucnesc uneori bătăi între cele două echipe sau un jucător poate face o greșeală când plachează. Jucătorii pot fi sancționați, primind un cartonaș galben și părăsind terenul pentru 10 minute. Puteți paria pe primul cartonaș galben al meciului. Cartonașele roșii sunt și ele prezente în acest sport, dar sunt mult mai rare.
Cote de pariere pe rugby pentru zeci de competiții
Unibet vă oferă cote de pariere pentru zeci de competiții. Acestea includ cele mai populare campionate și cupe naționale și internaționale, atât în liga de rugby, cât și în uniunea de rugby. Puteți paria cu ușurință pe Turneul celor Șase națiuni, Cupa Mondială de Rugby și Campionatul de Rugby.
Cupa Mondială de Rugby are loc o dată la patru ani și aduce pe teren cei mai buni dintre cei mai buni jucători de rugby. Meciurile internaționale de rugby se joacă la un cu totul alt nivel decât meciurile de club și sunt, cu siguranță, apogeul acestui sport.
Turneul celor Șase Națiuni este o competiție anuală, ce se joacă între țările din emisfera nordică. Anglia, Irlanda, Franța, Scoția, Țara Galilor și Italia se luptă în fiecare an pentru titlul celor Șase Națiuni.
În cadrul turneului, există și trofee speciale pe care puteți paria. De exemplu, există Tripla coroană, care este disponibilă echipei din Anglia, Scoția, Irlanda sau Țara Galilor care le învinge pe celelalte trei națiuni. În fiecare an, Anglia și Scoția se luptă pentru Cupa Calcutta. Iar dacă o echipă câștigă toate cele cinci meciuri, pe lângă titlul Turneului celor Șase Națiuni, câștigă și premiul Grand Slam.
Campionatul de Rugby se desfășoară foarte asemănător cu Turneul celor Șase națiuni, dar include echipele din emisfera sudică. Argentina, împreună cu Noua Zeelandă, Africa de Sud și Australia se luptă în fiecare an în cadrul acestui eveniment. Turneul are loc anual, din iulie până în august.
Având atât de multe competiții din care să alegeți, veți găsi oricând un eveniment pe care merită să pariați la Unibet!
Transmisiuni și pariuri live pe rugby
Rugby-ul este un sport incitant și exploziv, fiind perfect pentru a fi urmărit la TV sau pe canale de transmisiuni directe. De asemenea, este sportul perfect pentru parierea live. Vă oferim transmisiuni live și pariuri live pe rugby de la diverse turnee care au loc pe parcursul anului. Iar Unibet este mereu gata să vă ofere cele mai noi piețe de pariere live în timpul meciurilor, ca să nu ratați nicio secundă de acțiune!
Pariurile live pe rugby oferite de Unibet vă dau ocazia de a alege dintre mai multe piețe. Aveți la dispoziție pariurile peste/sub, pariurile cu handicap și pariurile clasice 1X2. Există, de asemenea, opțiunea de a paria pe următorul eseu transformat, următorul drop-gol și multe, multe altele.