Ghid de pariuri pe handbal

Handbalul este un sport foarte iubit și urmărit în România, în special datorită evoluțiilor extraordinare ale echipelor de club precum CSM București sau Oltchim Râmnicu Valcea sau ale echipei naționale de handbal feminin. Chiar dacă nu se ridică la nivelul fotbalului sau al tenisului, acest sport generează un interes considerabil și atunci când vine vorba de pariuri sportive. Există numeroase competiții interne și internaționale ce ne dau posibilitatea de a plasa pariuri foarte profitabile dacă analizăm cu atenție toți factorii ce pot influența rezultatul final. Fie că ai mai pariat pe handbal înainte și vrei să îți perfecționezi tehnica sau acesta este primul contact cu pariurile online pe acest sport, acest ghid îți va oferi toate informațiile necesare pentru a îți majora șansele de câștig.

Cum se Joacă Handbal?

Handbalul este un sport de echipă ce se joacă cu mingea iar compoziția unei echipe este de șapte jucători – un portar și șase jucători sau jucătoare de câmp. Terenul este împărțit în două, iar la fiecare capăt se află câte o poartă. Scopul meciului de handbal este ca mingea să fie aruncată  de la un jucător la altul folosind doar mâinile, evitând apărarea echipei adverse pentru a plasa mingea în poarta adversarilor. Un meci oficial de handbal este împărțit în două reprize de câte 30 de minute iar echipa ce marchează cele mai multe puncte în acest interval, câștigă.

Ceea ce trebuie să mai știți despre handbal este că, la fel ca și fotbalul, dispune de lovituri libere și lovituri de pedeapsă. În fața fiecărei porți există o linie trasată la 7 metri și una la 9 metri. Dacă un fault are loc în interiorul liniei de 7 metri, se acordă o lovitură de pedeapsă. Iar dacă acțiunea se petrece în afara liniei de 7 metri dar în interiorul celei de 9, se acordă o lovitură liberă.

Datorită vitezei ridicate a jocului, eschivelor făcute de jucători pentru a evita apărarea adversă și a aruncărilor din săritură, handbalul este un sport foarte spectaculos iar intervențiile portarilor adaugă și ele la frumusețea acestui sport.

Tipuri de Pariuri pe Handbal

Dacă ați mai pariat pe fotbal până acum, veți constata că tipurile de pariuri pe handbal sunt foarte similare și se bazează fie pe rezultatul final al unei partide, fie pe numărul de puncte înscrise sau combinații dintre echipe și punctele înscrise. Iată cum arată principalele pariuri pe meciurile de handbal.

  • 1X2 – jucând acest pariu, mizați că una dintre echipe va câștiga meciul sau acesta se va termina la egalitate. Dacă pariați pe 1, mizați că echipa gazdă va câștiga, 2pentru echipa oaspete iar X reprezintă rezultatul de egalitate. De menționat că în handbal, cotele pentru rezultat de egalitate sunt de cele mai multe ori foarte mari deoarece probabilitate ca un meci să se termine la egalitate este destul de redusă.
  • Total Puncte – un pariu de tipul peste / sub pe numărul de puncte înscrise în întreaga partidă. În urma unei analize obiective a celor două echipe, poate să fie destul de ușor de intuit dacă un meci va avea multe goluri sau nu.
  • Echipa cu cele mai multe puncte într-o repriză – un bun exemplu de pariu combinat în care trebuie să intuim care echipă va înscrie cel mai mult în oricare dintre reprize. De exemplu, Echipa A înscrie 20 de puncte în prima repriză dar pierde totuși meciul, fără ca Echipa B să înscrie mai mult de 20 de puncte în oricare dintre reprize. În această situație, dacă ați mizat pe Echipa A cu acest tip de pariu, sunteți câștigător.
  • Repriza cu cele mai multe puncte – mizați care dintre reprize va avea cele mai multe goluri, exact ca la fotbal
  • Număr de puncte înscrise – acest pariu poate să apară în mai multe variante. Fie puteți miza pe numărul total de puncte înscrise de ambele reprize, fie veți putea miza că numărul total de puncte va fi par sau impar.
  • Pariuri speciale – pe lângă pariurile prezentate mai sus, există o serie de pariuri speciale ce se axează fie pe anumiți jucători, fie pe evenimente aparte cum ar fi loviturile libere, cartonașele galbene sau roșii, etc

Pariază pe Handbalul Feminin

Toate regulile și tipurile de pariuri descrise mai sus se aplică atât în varianta feminină sau masculină ale sportului. Cu toate acestea, statistic vorbind, sunt plasate mult mai multe pariuri handbal feminine în România, datorită faptului că avem echipe de top ce au reușit performanțe istorice precum câștigarea Cupei Campionilor și multe altele.

Dar indiferent de varianta de handbal pe care vrei să pariezi, acum ai toate cunoștințele necesare pentru a face o analiză obiectivă și a identifica oportunitățile de a face profit. Nu uita că, indiferent cât de bună este analiza ta, ai nevoie și de cote foarte bune pentru a realiza câștiguri considerabile. Unibet îți oferă cele mai bune cote la pariurile pe handbal și un număr nelimitat de oferte de pariere. Înregistrează-te acum la Unibet și descoperă avantajele oferite! 

Pariază acum pe handbal!