Aplicarea unui management financiar bugetului aflat la dispozitie pentru poker online aduce dupa sine numeroase beneficii. In primul rand nu va trebui sa te imgrijorezi atat de mult in privinta banilor, asta insemnand implicit ca gandurile tale se vor concentra pe un joc cat mai relaxat, pe luarea unor decizii mai bune, in stransa legatura cu strategia de poker pe care o ai pregatita.
In cazul in care ai un fond financiar mai mic, vei fi urmarit mai mereu de o presiune constanta de a castiga bani, care poate genera cu usurinta frustrare si pierderea controlului. Cum sa iti gestionezi acesti bani depinde de asemenea de ce stil de jucator de poker esti, ce tipuri de jocuri joci si care e apetenta ta la risc.
Jucatorul recreational ce dispune de un buget mai modest poate fi cu usurinta inlocuit si nu trebuie sa fie concentrat prea mult pe managementul bancii, atata timp cat consecintele pierderii banilor sunt minime. O banca ce insumeaza undeva in jurul a 10 buy-in-uri consideram ca e suficienta pentru acest profil de jucator.
Acest stereotip de jucator cu o banca mai mare va suferi consecinte severe, in cazul in care isi pierde banii. Acest tip de jucator va avea nevoie de un buget foarte mare aproape pentru orice limita. In cazul in care un “amator serios” isi pierde jetoanele si bugetul nu-l ajuta sa revina, acesta ar putea incepe din nou, insa la limite mai mici. Un buget undeva in jurul a 25 de buy-in-uri pentru NLHE, 40 de buy-in-uri pentru PLO-uri, 50 pentru MTT-uri si 30 pentru SNG-uri sunt cuantumuri suficiente pentru acest tip de jucator.
Jucatorul profesionist de poker isi investeste toata sau cea mai mare parte din banca pentru a juca poker online. In cazul in care acest tip de jucator ajunge la fundul sacului, rezultatul poate fi unul dezastruos, din moment ce jucatorul ramane practic “fara munca”. Un mod chibzuit de a gestionat finantele e crucial in acest caz, pentru a minimaliza sansele de a se intampla ce am punctat mai devreme. O banca care sa insumeze in jur de 50 de buy-in-uri pentru NLHE, 75 pentru PLO, 100 pentru SNG-uri si 200 pentru MTT-uri e suficienta in mod normal pentru aceasta tipologie de jucatori.
Ocazional, incercarile de a juca la o miza mai mare decat cea la care joci de obicei reprezinta un mod interesant de a creste, de a evolua si a invata lucruri noi ca jucator de poker. Atunci cand cauti sa dai “shot-uri”, un aspect vital e sa nu joci temator, sa ai linistea interioara si sa fii montat pentru aceasta provocare.
Asigura-te ca esti relaxat si odihnit atunci cand decizi sa joci. Jocul in care intentionezi sa dai un “shot”, paradoxal, ar putea sa aiba jucatori mai slabi decat cei cu care esti tu obisnuit. Ar trebui de asemenea sa iti setezi o limita de pierderi la care ar trebui sa te opresti. In cazul in care te limitezi la 5 buy-in-uri, ar trebui sa te retragi in cazul in care ai pierdut toate aceste 5 jocuri. In cazul in care “shot-ul” functioneaza, poti progresiv sa te implici mai mult, insa totul cu limita.
Chiar si cei mai buni jucatori au serii nefaste si sufera din cand in cand oscilatii de forma. Daca iti vei alege nivelul jocurilor in care te vei implica in corelatie cu bugetul avut la dispozitie, vei putea gestiona mult mai bine formele slabe si treptat te vei dezvolta ca jucator de poker si vei mari si mizele.