Istoria jocului de poker

La fel ca si la oricare alt fenomen de amploare si in privinta pokerului exista mai multe versiuni privind originile acestui superb si antrenant joc. Cele mai multe pareri au cazut de acord asupra faptului ca acest joc deriva si e un mix din mai multe alte jocuri.  

De la primele dovezi, din urma cu 2 milenii, pana la revolutia pokerului online al zilelor noastre, a trecut ceva vreme.

Multe voci indica faptul ca jocul pokerul provine din China anilor 900, la fel ca si multe alte jocuri de noroc. Se spune ca acesta a fost jucat cu bucati frumos pictate de domino, asta pentru ca inca cartile nu fusesera inventate. Imparatul chinez Mu Tsunga recunostea jocul “domino cards” undeva in a doua parte a anilor 900. Acesta e considerata cea mai veche forma de poker.

Jocul german numit “Pochspiel” e considerat si el un precursor al variantei care e jucata astazi. Numele si anumite reguli dau indicii clare in acest sens , in timp ce alte teorii merg pe varianta unei origini indiene. “Ganjifa” a fost un popular joc indian, care se juca cu 96 de carti pictate, care erau folosite si la alte jocuri de noroc.

 

Cea mai plauzibila varianta

Desi variantele prezentate de mai sus contestate, ele sunt privite mai degraba cu rezervare. Cei mai multi imbratiseaza varianta ca pokerul s-a nascut in Franta secolului al 15-lea, sub denumirea “Pogue”.

Acest joc s-a jucat inca de la inceputuri in versiunea cunoscuta, cu 52 de carti compuse din patru forme diferite. Colonistii francezi au adus acest joc in Canada, iar mai apoi pe teritoriul actual al Statelor Unite, la inceputul secolului al 17-lea.

Popularitatea acestui joc s-a manifestat cel mai pregnant 100 de ani mai tarziu, in New Orleans, iar apogeul s-a atins in timpul razboiului civil din America, unde multi soltati il practicau, pentru trecerea timpului. In 1834 s-a trecut de la denumirea de “Pogue” la “Poker”, iar acest lucru s-a datorat unui fan pasionat al acestui joc, Jonathan H. Green.

 

Cat despre Texas Hold’em

Daca vorbim de cea mai cunoscuta si populara versiune actuala a jocului de poker, aici lucrurile sunt chiar mai complicate, privind originea. Aici nu exista indicii clare privind originea, tot ce se stie e ca acest joc s-a jucat pentru prima data, undeva la inceputul anilor 1900, in Robstown, Texas.

Explozia acestui joc in materie de popularitate s-a produs odata cu prima editie, a World Series of Poker Tournament, gazduita in anul 1970 de casinoul Binion’s Horshoe, din Las Vegas.

Asadar, planeaza destul de multe necunoscute despre acest minunat joc, iar certitudinile sunt putine. Ce stim sigur, e ca noi la Unibet Poker avem una din cele mai bune platforme de poker online din lume. Softul nostru a fost premiat pentru al doilea an consecutiv pentru inovatie, iar experienta oferita de noi e unica.

Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, esti invitat sa incerci. 

 

Înregistreză-te acum la Unibet!