Ierarhia mainilor de poker

Regulile jocului de poker sunt foarte simple, iar ierarhia si puterea mainilor sunt clasificate intr-un mod destul de clar. In total sunt 10 variante diferite de maini care pot exista. Acestea pornesc de la chinta royala, care e cea mai valoroasa combinatie posibila, descrescand pana la “carte mare”. Citiți ghidurile noastre de poker.

In cazul in care cauti un sfat privind ce maini poti sa joci si ce maini nu trebuie sa joci in anumite conjuncturi, arunca un ochi pe ghidul nostru centrat in jurul cartilor de start. unde avem expus si un infografic menit sa te ajute si sa iti optimizeze deciziile.

a4 poker hands ro

In cel mai popular joc de poker, Texas Hold’em, nu conteaza de unde iti vin cartile. Poti sa incropesti o mana din cele doua carti primite, plus cele trei expuse pe masa, o carte din mana si alte patru de jos, sau chiar cu ajutorul tuturor celor cinci carti expuse jos. In acest ultim caz, trebuie tinut cont ca daca te-ai bazat strict pe cele 5 carti de jos si adversarul tau va avea cel putin o mana de aceeasi valoare, daca nu chiar mai buna.

La jocul Pot Limit Ohama, regulile sunt putin diferite. Pentru mai multe informatii, asigura-te ca ai citit ghidul nostru si ai urmarit clipul video dedicat acestui tip de poker, Pot Limit Omaha.

Valoarea de baza a cartilor de poker

Pokerul pastreaza valoarea intrinseca a cartilor, la fel ca majoritatea jocurilor de masa. Cea mai valoroasa carte e Asul, urmata in ordine descrescatoare de Rege, Dama si Valet. Aceste carti sunt urmate in ordine de cartile numerice, de la 10 pana la 2. Din aceste reguli rezulta implicit ca o pereche de Asi e mai valoroasa ca si o pereche de Regi, iar trei valeti vor invinge in orice moment trei septari.

Cea mai mara carte e decisiva intr-o chinta sau "culoare"

In cazul in care ai acceasi mana cu un oponent, sa presupunem o chinta, diferenta se va face prin cartea cea mai mare care compune chinta. Altfel spus, o chinta care urca de la 10 pana la As, va bate oricand o chinta cuprinsa intre 9 si Rege. Acelasi principiu se aplica si in cazul in care vorbim de jucatori care au aceleasi maini.

Cartea mare e cea care face diferenta

Daca mana de poker nu e formata din cinci carti ci sa presupunem ca e vorba de un careu (four of a kind), ultima carte, cea neimplicata in mana, e cea care va face diferenta intre oponentii care au aceeasi mana. Aceasta a 5-a carte poate fi fie una care o detii deja in mana, fie una din cele expuse pe masa. Acelasi principiu se aplica si pentru cazurile cu dueluri intre jucatori ce au Doua perechi (Two Pair) sau Pereche (Pair).

Salveaza si pastreaza ierarhia cartilor de poker

In cazul in care esti la inceput si inca inveti poker online, ar fi o idee buna sa salvezi infograficul expus mai sus, in care e afiasata ierarhia mainilor de poker. Nu e o rusine sa ai deschisa mereu aceasta imagine atunci cand joci poker si sa iei deciziile in consecinta.Vei putea fi scutit de multiple neplaceri si dezamagiri.

Joaca Poker la Unibet!