Faze si strategii in Turneele SIT & GO

Foarte populare in lumea pokerului, turneele Sit & Go stimuleaza experienta mesei finale, asta insemnand ca mai devreme sau mai tarziu, vei avea parte de foarte multa actiune. Cu blindurile dublate dupa o perioada aproximativa de 10 minute, actiunea si dramatismul ating cote ridicate. Citeste articolul nostru cu privire la conceptele de baza ale turneelor Sit & Go.

Spre deosebire de turneele de poker multi-table, unde doar jucatorii clasati in top 10 iau majoritatea banilor, la turneele SNG situatia e diferita, tocmai din acest motiv sunt populare in randul incepatorilor, insa deopotriva si jucatori cu experienta castiga bani in cadrul acestui tip de turnee.

Sa intram putin in detalii si sa explicam cum decurge un joc tipic Sit & Go:

FAZA INCIPIENTA

In cadrul rundelor de inceput va trebui sa joci foarte chibzuit, cat timp blindurile sunt foarte jos, insa asigura-te in acelasi timp ca vei acumula jetoane, contestand potul.

  • Niciodata sa nu incerci sa slabesti jocul, cat timp un jeton in mana valoreaza cat doua din pot
  • Nu alerga cu disperare dupa carti de top
  • Nu iti periclita supravietuirea in turneu pentru cateva
  • Nu merge pe all-in decat atunci cand ai cartile in consecinta

FAZA MEDIANA

In aceasta perioada a jocului ar trebui sa mai fie cel putin 5 jucatori ramasi la masa. Acesta e momentul in care va trebui sa adopti o atitudine mai agresiva si chiar sa provoci cateva bluff-uri. Arunca un ochi la jucatorii care incep sa joace circumspect si care spera sa puna mana pe bani.

Cand e vorba de astfel de jucatori, abordeaza-I agresiv, cat timp observi ca au tendinta de a renunta si a se retrage.

  • Urmareste jucatorii slabi si incearca sa ii eviti pe cei puternici
  • Incearca sa nu te arunci in joc cu stive foarte mari. Cu toate astea, daca crezi si simti ca ai o mana mai valoroasa, nu ezita sa mergi chiar si pe all-in.

FAZELE AVANSATE

Acesta e momentul in care va trebui sa iti impui jocul si sa joci cat de agresiv poti. Rezolvarea blindurilor ar trebui sa fie prioritatea de top si parte integrata din strategia ta. Fii impunator cu mana de start, chiar daca nu are foarte multe sanse de castig, insa cat timp adversarul tau va egala, sunt sanse sa vina ceva bun din cartile de jos.

De asemenea, fii selectiv si evita sa dai impresia ca ai dori sa “furi” fiecare mana. In pozitia turn, oponentii tai vor respecta ca atare plusarile tale si renuntarea.

Esti interesat de un turneu Sit & Go? Incearca sectiunea turneelor noaste si testeaza-ti capacitatile de jucator la Unibet!

Ia parte la turnee de poker