De ce e importanta pozitia la masa in pokerul online?

Pozitiile la o masa de joc de 6 persoane

1.    Dealerul, statut care e conferit de micutul buton ce poarta aceasta inscriptie
2.    “Small blind” e pozitionat in stanga dealerului si e cel mai mic dintre cele doua pariuri blind
3.    “Big blind” e urmatorul jucator pozitionat, in stanga lui “Small blind”
4.    Apoi urmeaza pozitia “under the gun”, sau “in bataia pustii”, o titulatura ciudata pentru jucatorul din stanga “big blind-ului”, care e primul jucator care trebuie sa actioneze inaintea flopului
5.    Urmeaza “hijack”, sau “deturnatorul”, denumire oferita datorita faptului ca cel mai adesea din aceasta pozitie se deturneaza avantajul pozitional al buttonului (dealerului)
6.    Pozitia din dreapta buttonului (dealerului) e cunoscuta drept “cut off”

Cand un jucator spune ca “are pozitie”, in general se refera la faptul ca e avantajat la masa, in sensul ca va fi ultimul care va actiona in acea runda, urmand astfel sa beneficieze de o sumedenie de informatii expuse “pe tava”, inainte de a lua o decizie. Practic jucatorii dinaintea sa sunt nevoiti sa actioneze, fara a stii care e planul sau.

Pokerul online un joc on care informatia face diferenta

Foarte adesea te vei gasi pus in situatii in care te vei intreba “oare ce mana are adversarul meu?”. In mod evident, nu exista nici o modalitate de a raspunde cu precizie totala la aceasta intrebare, insa sunt modalitati prin care se poate estima aproximativ ce tip de mana are acesta.

Modul in care operam se va baza exclusiv pe informatia pe care adversarul nostru o dezvaluie in functie de actiunile sale (pariul, plusarea sau a spune pas) si de dimensiunea pariurilor si cate jetoane pune la bataie. Pozitia la masa decide cand vom primi toate aceste informatii si credem ca nu trebuie sa mai precizam, insa e mult mai bine daca vei primi toate aceste informatii inainte de a lua o decizie si a actiona, decat sa afli toate aceste informatii, dupa ce am aruncat deja cu jetoanele pe masa si ai luat o decizie, indiferent care ar fi ea.

Nu e nimic mai deprimant ca plasarea unui pariu consistent cu o pereche de top, care ar urma sa fie plusat, impingandu-te astfel in lumea intunecata a necunoscutului. Asigurandu-ne ca luam in calcul pozitia noastra la masa, de fiecare data cand luam o decizie, ne asiguram astfel ca vom avea la indemana toate informatiile posibile in acel moment al jocului si vom plasa pariurile noastre in consecinta. 

Un scurt sl sbilitatilor tale ca jucator de Poker

La o masa de poker cu 6 jucatori de €0.50/1, jucatorul A, aflat imediat dupa big blind (UTG), pluseaza la €3, jucatorul B egaleaza miza dealerului, iar tu egalezi “small blind-ul” cu o pereche de 10 de trefla si 10 de inima rosie.

Astfel trei jucatori vor vedea dezvalit urmatorul flop: 7c8c5s, cu un pot de €10. Tu spui pas (check), jucatorul A pariaza €7, in timp ce jucatorul B pluseaza la €24.

Care jucator a avut acces la cea mai multa informatie, in vederea luarii celei mai bune decizii?

1.    Tu
2.    Jucatorul A
3.    Jucatorul B

Care e cea mai buna decizie pe care o poti lua, in situatia data?

1.    Egalezi (call)
2.    Mergi all-in cu cei €100 pe care ii ai
3.    Renunti (fold)
4.    Iti doresti sa fi ocupat o alta pozitie la masa, implicit renunti (fold)

Testeaza-ti priceperea in poker la unul din numeroasele noastre turnee de poker

Raspunsul corect: 4

Înregistreză-te acum!