Controlul emotiilor la mesele de Poker

In cazul in care ai mai jucat poker online inainte, cu siguranta ai mai auzit jucatori spunand “nu trebuia sa egalez pariul, insa am fost tilt”.

   Acest concept de tilt e folosit in sfera internationala a jucatorilor de poker pentru a descrie o stare de nervozitate         emotionata pe care o poate avea un jucator la mese, nervozitate care-l conduce spre decizii proaste si aparent     incontrolabile.

  Partea creierului care raspunde prima atunci cand esti nervos e exact aceeasi parte care are de-a face cu instinctele. E     acea parte care te face sa reactionezi rapid, fara sa mai apuci mai gandesti In pokerul online te sileste catre a lua decizii   rapide, fara o analiza atenta a situatiei.

 Din aceste motive controlul emotiilor e un aspect fundamental in poker si e foarte clar ca orice factor care ti-ar putea perturba procesul decizional, are sanse bune sa se rasfranga negativ si privind jocul tau.

 Furia se declanseaza atunci cand asteptarile noastre se ciocnesc cu realitatea

 Inchipuie-ti ca ai o mana buna si ca mergi pe all-in din prima. Un adversar de-al tau decide sa egaleze, iar cartile inca     sunt pe masa. Esti la conducere in acest timp cat dealerul inca imparte carti, insa ultima carte il transforma pe adversarul    tau in castigator.

 Judecand rational, nu e nimic nemaivazut in situatia de mai sus. Ai fi castigat bani din postura de favorit matematic cu   sanse de 69%. Adversarul tau in schimb, va castiga cam de 3 din 10 ori, iar acum s-a intamplat sa fie una din aceste dati.

Cu siguranta vei simti o iritare de fiecare data cand o situatie de genul se iveste, iar aceste trairi sunt consecinta asteptarilor tale privind castigul. Nu trebuie sa iti pierzi controlul emotiilor si nici sa fii dezamagit.

Pur si simplu trebuie sa iei situatia ca atare si sa admiti ca statistic, era o sansa sa pierzi si ca anumite parti ale jocului nu pot fi controlate.

 Fii sincer referitor la ceea ce simti

 Cu totii suntem afectati mai mult sau mai putin de propriile emotii. Nu e nimic in neregula cu asta. Pur si simplu trebuie sa   fii sincer in legatura cu sentimentele tale si cu ceea ce simti. Va trebui de asemenea sa identifici ce anume a cauzat   aceasta reactie.

 Prin simpla recunoastere a faptului ca esti nervos si identificand motivul care a dus la aceasta iritare a ta, ai sanse foarte mari sa nu declansezi o reactie in lant si sa izvorasca o suprarare mai mare.

 Ia o pauza

 In cazul in care identificarea cauzelor care au condus la iritare nu a functionat, ridicate de la calculator si ia o pauza. Chiar   daca aceasta va fi scurta, te va ajuta vizibil sa-ti recapeti linistea.

 In cazul in care simti nevoia de a lua o pauza mai lunga de la jocurile de noroc, noi oferim optiuni privind auto-   excluderea si suntem foarte atenti privind acest aspect important.

Intra acum intr-un turneu de poker