Ce maini de poker ar trebui sa joci si de ce?

In pokerul online e foarte clar ca nu poti fii profitabil la fiecare mana. Aceasta e frustrarea si dezamagirea jucatorilor de poker recreationali si profesionisti, deopotriva. Fraze ca si “stiu ca e un loose call, insa cred ca pot sa-mi imping adversarul sa ia decizii gresite” sau “in cazul in care voi reusi o mana buna, cu siguranta imi voi potoli adversarul care joaca foarte agresiv” sunt cel mai adesea paguboase, insa pana a se ajunge la aceasta concluzie, de obicei trec cativa ani si cateva mii bune de dolari sunt pierdute. Aceste lucruri sunt confirmate pe baza banalului studiu al echitatii. Trebuie pornit de la ce mana ai efectiv, fara alte presupuneri privind adversarii, iar acest lucru e foarte important.

In momentul in care te-ai decis sa joci o mana, ar trebui sa te intrebi pur si simplu: “Cum se prezinta aceste carti ale mele, in comparatie cu cartile pe care ar putea adversarul meu sa le joace?” Daca aceasta intrebare e pusa inainte de a lua o decizie, cu siguranta pe termen lung vei sfarsi castigand mai multe runde, implicit mai multi bani.

Cel mai bun sfat pentru un incepator e sa apeleze des la fold

In faza incipienta a descoperirii jocului de poker, o idee buna ar fi sa joci mainile pe baza tabelului de mai jos. Daca urmarezi graficul ilustrat de noi, vei juca la siguranta in majoritatea rundelor, insa asta nu inseamna ca trebuie sa fii rigid si sa renunti (fold) atunci cand ai carti valoroase. Odata ce ti-ai insusit principiile de baza, e timpul sa studiezi mai mult despre valoarea intrinseca a fiecarei maini de poker si cum ai putea descifra idei privind posibilele carti ale adversarului.

a4 poker starting hands ro

a ce se refera conceptul de echitate in poker?

Fiecare mana jucata, are un anumit procent de “echitate”, in comparatie cu alte maini.

In limbaj matematic s-ar putea traduce prin sansele statistice de a castiga o anumita mana. Din acest motiv, in momentul in care decidem sa jucam o anumita mana, trebuie sa incercam sa ne maximizam aceasta echitate, oferindu-ne un procent virtual de castig cat mai ridicat, fata de media mainii respective.

Intrebarea fireasca care se declanseaza de aici e “bine bine, totul e in ordine, insa de unde pot stii ca o anumita mana de-a mea are cele mai bune sanse de castiguri? Nu e acest calcul un soi de fizica nucleara?

Raspunsul e nu. Absolut deloc.

Intelegerea si predictibilitatea tipului de mana pe care un adversar de la masa il are nu are legatura cu geniile matematicii, ci reprezinta o chestiune pe care deja chiar o cunosti. De fiecare data cand ai renuntat avand in mana As si 7 de culori diferite, argumentand ca “aceasta combinatie mereu mi-a cauzat probleme” sau ai plusat avand in mana Valet si 10 bazandu-te pe faptul ca “adversarul joaca oricum foarte multe maini, iar cartile mele se pliaza bine”, indirect te-ai folosit de ceea ce am descris mai sus: echitate. La fel ai facut si atunci cand ai platit avand in mana o pereche de carti mici, considerand ca “e valoare”, sau atunci cand ai plusat in fata unui jucator pasiv cu 67 de aceeasi culoare, sperand sa fi platit.

Tot ce trebuie facut in conjuncturile descrise mai sus, sau in altele asemanatoare, e incercarea de intuire a tipului de mana pe care adversarul il joaca si luarea unei decizii pe baza informatiilor avute pana in momentul respectiv. Concluzionand, daca vei fi preocupat asupra acestui aspect ce vizeaza valoarea intrinseca a unei maini si iti vei perfectiona aceste decizii, pe termen lung e foarte probabil sa ai un usor avantaj matematic in fata adversarilor, ceea ce se traduce prin profit.

Un scurt test al abilitatilor tale in poker

Situatiile de mai jos folosesc anumiti termeni din jargonul jucatorilor de poker. In cazul in care nu esti familiarizat cu acestia si nu stii ce reprezinta “under the gun” sau “cut off”, ar trebui sa arunci un ochi pe articolul nostru in care am vorbit despre importanta pozitiei la masa de online poker.

Care dintre situatiile de mai jos e considerata o decizie mai buna, inainte ca, cartile sa fie dezvaluite (flop)?

Situatia A: Ai €100 si joci online o masa de cash cu blindurile €0.50/1. Un jucator destul de activ pluseaza, aflat in pozitia cut off (cel din dreapta buttonului/dealerului), iar tu, care esti dealerul, ai in mana o Dama si Valet de trefla, in timp ce alti doi jucatori pasivi sunt in big blind.

Situatia B: Ai €100 si joci online o masa de cash cu blindurile €0.50/1. Un jucator pasiv pluseaza, din pozitia celui care actioneaza primul (UTG), iar tu ai Rege si Dama de culori diferite, fiind aflat intr-o pozitie mediana, fara a cunoaste alte detalii despre ceilalti jucatori.

Inregistrează-te acum