Alegerea tipului de joc de Poker potrivit

Dupa o lunga zi la munca, e foarte usor sa deschizi platforma favorita de poker online, sa intri in primul joc pe care-l vezi si sa-ti potolesti setea de a juca poker. E insa aceasta cea mai buna varianta de a te relaxa si a incerca totodata sa faci bani?

Cand vorbim despre cum sa devii un jucator mai bun de poker, discutam de factori evidenti precu “citirea” cartilor, selectia mainilor, practic pe strategie e concentrata intreaga noastra atentie. In realitate insa, mai sunt insa alte variabile mai mici care pot afecta din plin rata de castig per ansamblu. Una dintre aceste variabile e selectia tipului de joc potrivit.

 

Atunci cand te intrebi ce tip de joc e cel care ti se potriveste, va trebui sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

  • Ce aspect indragesti cel mai mult la jocul de poker?
  • Preferi adrenalina si senzatiile tari de moment, sau tinzi catre stabilitate si privesti in perspectiva?
  • Cat timp ai la dispozitie?
  • Ce buget ai pregatit pentru jocul de poker?
  • Esti practicantul unui stil plin de actiune, sau joci mai mult la asteptare?

 

Diferentele dintre turnee si jocurile cash, intre No Limit Hold’ em si Pot Limit Omaha sunt foarte mari atat in materie de stil de joc, cat si ca efect ce-l au asupra jucatorului. E foarte important pentru tine sa intelegi nu doar ce tip de joc ti se potriveste raportat la cunostiintele si experienta ta, ci e la fel de important de facut o corelatie si cu propria ta personalitate.

In cazul in care esti o persoana care tinda sa devina iritata si frustrata relativ rapid, in acest caz variatia unui joc precum Pot Limit Omaha, nu doar ca te va agita mai mult decat e cazul, insa cel mai probabil in perioadele de vulnerabilitate emotionala vei pierde si mai multi bani.

Un alt aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare atunci cand doresti sa te decizi ce joc ti se potriveste, e timpul pe care poti sa il aloci acestei pasiuni. E esential sa nu te inscrii in turnee, in cazul in care nu ai un timp generos la dispozitie, incat sa te poti implica total. In cazul in care esti ingrijorat ca nu vei putea dori suficient si activitatile de a doua zi iti vor fi afectate, odata ce esti la ultimele 3 mese in turneu, jocul tau nu va mai fi fel si va trebui sa te implici cu nivelul maxim de concentrare si luciditate.

In aceeasi idee, implicandu-te intr-un joc care pune un soi de presiune financiara suplimentara, invariabil acest aspect va schimba modul cum te implici si jocul tau nu va fi unul natural. Asigura-te mereu ca joci acele jocuri care sunt pentru tine si pe care ti le permiti, in acest fel creierul tau va fi eliberat de griji si anxietate si te vei putea concentra intru totul pe jocul intrinsec.

Cautand sa intelegi si sa afli mai multe despre personalitatea ta, vei reusi sa sa vezi care jocuri de poker ti se potrivesc mai mult ca altele. Indiferent daca esti un jucator circumspect, care tinde catre jocurile cash, sau unul ce cauta adrenalina si variatia oferita de marile turnee ale lumii, totul sta in alegeri si a te simti confortabil, a avea o experienta propice dezvoltarii celui mai bun joc.

Ia si tu parte la un turneu de poker!