BundesligaFotbal

Schalke, o echipă din Tasmania!

decembrie 28, 2020noiembrie 25th, 2021

”Degeaba râd unii! De fiecare dată am spus că cu un astfel de trecut trebuie să faci o strategie clară de marketing, din care să scoți bani!” Când vorbește, Almir Numic, președintele celor de la Tasmania Berlin, e extrem de serios. Omul trebăluiește în sectorul hotelier, acum, de când cu pandemia, trage mai greu, dar spune că e mândru de trecutul grupării sale. Mândru?

Tasmania viețuiește în cartierul berlinez Neukölln, prin liga a 5-a. Asta azi, pentru că prin 1965, din motive mai mult politice decât economice, a aterizat în Bundesliga. Fondată prin ’62, pornită la drum prin ’63, competiția abia făcea primii pași în viață. 18 echipe. De atunci datează toate recordurile sale. Recorduri? Da, pentru că-s mai multe. Tasmania a apucat să puncteze doar de 15 ori, adică cel mai mic număr dintr-un sezon.

Pe partea cealaltă, 108 primite, cel mai mare număr… Logic, cele mai puține puncte adunate în lavița de zestre, 8, logic, cele mai multe pierdute, 60. Două victorii și 28 de înfrângeri, normal, tot ceva de ținut minte forever. 0-9 cu Duisburg, cel mai ”curentat” insucces, cei mai puțini spectatori la un meci de fotbal pentru o partidă din Bundesliga, doar 827 de megieși pe un frig crunt, pe 15 ianuarie 1966, pe Stadionul Olimpic din Berlin și înșiruirea ar putea continua.

 

 

Tasmania Berlin. Bundesliga e gata s-o primească!

 

Dar cireașa de pe tort e numărul de jocuri consecutive fără victorie: 31. Aceasta e sigla, acesta este sloganul, aceasta este ”identitatea” echipei: Tasmania Berlin, trupa cu cel mai mare număr de meciuri fără succes din istoria Bundesligii. Cea mai cea din Germania, la un cioc de barză de Derby County în Europa, cu 32 de etape pe minus, între 2007 și 2008. De aceea, Numic tot zice că aici ar trebui să existe o marcă înregistrată, din care să se scoată bani.

Mai ales că acum pericolul bate, realmente, la ușă.

Cu vreo două decenii și jumătate în urmă, trupa asta de mineri, fondată la 1904, se duela cu echipele spaniole în Cupa UEFA. Scăpa de Valencia, apoi la rând venea Tenerife, echipa ce-i scosese peri albi Realului. Cu Jokanovic, cu Chano, cu Pinilla, cu Vivar Dorado, cu Meho Kodro, cu Heynckes pe bancă.

Dar băieții lui Stevens erau mai buni și ajungeau în marea finală cu Inter. Doamne, ce trupă aveau milanezii: Pagliuca, Bergomi, Zanetti, Sforza, Winter, Zamorano! 1-0 la Gelsenkirchen, gol Wilmots, apoi victorie la loviturile de departajare: Lehman, Olaf Thon, ”căpitanul”, Linke, Nemec, Andreas Müller, Latal, Thomas Dooley.

Anii au trecut. Ceva clasări memorabile în Bundesliga, apoi, în octombrie 2006, rușii de la ”Gazprom” devin sponsori: 125 de milioane de euro investiți în următorii 5 ani și jumătate, stadion-bijuterie.

Anii trec și mai mult. 17.01.20.20. 2-0 cu Mönchengladbach. Din acel moment de declară pandemia, fotbalul se oprește, pornește din nou și se dezvoltă minimum patru vaccinuri. Dar data aceea se păstrează: 17 ianuarie, Schalke reușește ultimul succes din Bundesliga. Da, trupa cu șapte titluri de campioană, locul 16 printre cele mai bogate cluburi din lume în 2019, conform unui studiu al celor de la ”Deloitte”. În clasamentul… sportiv, poziția a 5-a, la doar trei puncte de Bayern care avea să devină campioană. Cine să se gândească la un dezastru?

 

In urma cu un deceniu, echipa facea furori in Liga Campionilor, avand o generatie de exceptie.

 

17 ianuarie 2020 e data ultimului succes, 2-0 cu Gladbach. De atunci, secetă totală. S-au scurs 29 de jocuri. Toate fără victorie! ”Situația este foarte dificilă”, a spus Michael Reschke, înainte de a-și da demisia din funcția de director sportiv, după un an în care a încercat să oprească ”hemoragia”.

Gruparea care i-a dat, printre alții, pe Özil, Neuer sau Leroy Sané nu mai are nimic în pepinieră. 200.000.000 de euro datorii. Linia de clasament arată dezastruos în acest sezon: 13 meciuri, zero victorii, opt goluri marcate și 36 primite, aproape incredibil!!! ”Prezența în Bundesliga este vitală pentrtu supraviețuirea echipei”, se arată într-un comunicat.
În bazinul Ruhr-ului, nimeni nu mai glumește.

De la Berlin, vorbele lui Almir Numic par ironie, dar nu-s. Omul se gândește doar la Tasmania și la faptul că există posibilitatea reală ce ”regina” să fie detronată. ”Dacă trebuie, vom face un miting pentru a evita să ne ia recordul”, spune el. ”Din partea mea, să retrogradeze în Segunda, dar să câștige cât mai repede un meci!”

 

La Unibet poti urmari in direct toate meciurile sezonului si gasesti o oferta completa privind pariurile pe fotbal din Germania. Fie ca doresti sa mizezi antepost, pe castigatoarea trofeului sau pe golgheter, fie ca vrei sa iti plasezi selectiile inainte ca meciul sa inceapa, sau dimpotriva, doresti sa te bucuri de actiune live, sau chiar sa cunosti soarta selectiilor tale, in maximum 60 de secunde, gratie sectiunii Action Betting, la agentia noastra gasesti cele mai bune optiuni, inclusiv inovativa functie care iti permite sa combini tipuri de pariuri multiple intre mai multe eveniment