FotbalLa Liga

Radamel la Rayo: 1.200.000 euro + o prietenie

octombrie 6, 2021noiembrie 25th, 2021

Mario Suarez, fostul său coleg de la Atletico, l-a propus pe ”Vallecas”. Totul s-a rezolvat în patru zile și, la 35 de ani și jumătate, Falcao, cel pentru care Monaco plătea 60.000.000 de euro, a revenit la Madrid. La ruda ceva mai săracă.

 

Când Radamel a intrat în vestiar, mulți dintre băieții de la Rayo s-au frecat la ochi, fără ca asta să fie o figură de stil: cu vreo opt ani înainte, cei de la Monaco plăteau pentru serviciile noului lor coleg 60.000.000 de euro și acum columbianul venea să-i ajute în lupta pentru evitarea retrogradării? Corect, cu un pumn de accidentări în sacoșă, dar dacă ai trecut pe la River, Porto, Atletico ori Manchester sau Chelsea se cheamă că ești ”balaur”, nu?

S-o luăm ușor.

După primii pași la Lanceros Boyacá, vine Portugalia, cu o cupă UEFA, apoi, imediat, Atletico, alt trofeu major. Stop! Aici, pe ”Vicente Calderon”, se găsește cu Mario Suarez. Produs al Academiei ”Plăpumarilor”, băiatul adună vreo 179 de meciuri pe acolo, semn că a lăsat loc de ”Bună ziua!”. Între Radamel și Mario se leagă o frumoasă prietenie, chiar dacă jucătorul columbian avea să se transfere, la final de mai 2013, la AS Monaco, pentru acea sumă fabuloasă.

Ce a urmat, se știe. Accidentări multe, dar și echipe de top. După episodul Anglia, ajunge la Galatasaray.

La prezentarea sa, lumea s-a strâns buluc

 

Să-l părăsim, pentru puțin, pe Radamel, să ne întoarcem la Mario Suarez. Fiorentina, Watford, Valencia, apoi puțină China și, din 2019, Rayo Vallecano, ruda ceva mai săracă a Madridului.

În vara acestui an, într-o seară, Mario intră în biroul președintelui Raul Martin Presa. Îi vorbește despre Falcao. Da, va fi o relație win-win: noi îl ajutăm pe băiatul cu 94 de meciuri la echipa națională a Columbiei să prindă Campionatul Mondial din Qatar, el ne sprijină în problema evitării retrogradării! După ce se convinge că omul nu a luat-o razna, patriarhul grupării îi dă undă verde să negocieze.

”Pot intermedia această afacere, grație prieteniei mele cu el”, spune fotbalistul. E 31 august, oblonul se trage peste perioada de transferuri, când Suarez pune mâna pe telefon și sună în Bolivia, acolo unde Radamel e concentrat cu naționala Columbiei. ”Tu rezolvi cu despărțirea de Galata, știu că mai ai un an pe acolo, eu fac totul aici, la Rayo”. Discuția e scurtă.

Întâi Guardiola, apoi Falcao!

Timpul se scurge. Oamenii din conducerea clubului lucrează, cu toții, în miez de noapte, la împrumutul lui Sergi Guardiola: băiatul cu nume faimos vine de la Valladolid pe ”Vallecas”, se trebăluiește la semnături, când Presa spune că trebuie ca apele să se despartă: avem de rezolvat și problema Radamel Falcao! Actele-s gata când nimeni nu mai credea că se mai poate face ceva.

”S-a lucrat contracronometru!”, spun cei de la Rayo. La 12 noaptea, se bea șampania. Pe 4 septembrie, Rayo anunță că Falcao s-a reîntors în Spania, la Madrid, dar la altă grupare. Scurt și la obiect!

Radamel e ”uman”, după toate echipele pe la care a trecut. Nu dorește să stea la hotel, e de acord, imediat, cu o casă pentru el, soție și cei patru copilași. Salariul nu-i imens: a fost accidentat, vrea să meargă la CM, acceptă 1.200.000 de euro pe an. El, tipul care a mișcat, pe la echipele pe la care a fost, undeva pe la 100.000.000 de euro, el, tipul manevrat de marele impresar Jorge Mendes, renunță la multe.

Golurile sale pot duce pe cei de la Rayo departe. Cât de departe, vom vedea!

 

La prezentare, bătrânii de pe ”Vallecas” nu-și aduc aminte să fi văzut asemenea cozi. ”Un tip umil, cordial, prietenos”, spun cei din preajmă. ”A venit la mine, mi-a spus că vrea să se adapteze cât mai repede, că știe că nu avem mult timp la dispoziție și mi-a cerut să-i spun, concret, ce are de făcut”, adaugă și antrenorul Andoni Iraola.

Priviți parcursul său de până acum! Corect, veți spune că a jucat doar patru meciuri, că e numai începutul în Primera, dar, grație celor trei goluri ale sale, Rayo e pe un neverosimil loc 6. După ea, ”curg” Bilbao, Valencia ori Barcelona. E clar că madrilenilor nu le va fi ușor până la capăt, dar la cum a început ”nebunia” Radamel Falcao, pare că lucrurile funcționează: o prietenie și 1.200.000 euro au făcut asta!

 

La Unibet poti urmari in direct toate meciurile sezonului si gasesti o oferta completa privind pariurile pe fotbal din Spania. Fie ca doresti sa mizezi antepost, pe castigatoarea trofeului sau pe golgheter, fie ca vrei sa iti plasezi selectiile inainte ca meciul sa inceapa, sau dimpotriva, doresti sa te bucuri de actiune live, sau chiar sa cunosti soarta selectiilor tale, in maximum 60 de secunde. Prin BetStream, la Unibet poti paria direct din streamul transmisiunii, fara sa pierizi nici o secunda de actiune.

 

✍🏻 Articol publicat de cronicarul Unibet, Cătălin Oprișan