FotbalSeria A

Maldini 1 + Maldini 2 + Maldini 3 = M

ianuarie 11, 2021octombrie 5th, 2022

Maldini 1. Cesare. 347

 

Calendarul arăta 19 septembrie 1954 când tinerelul de 22 de ani, Cesare, debuta pentru AC Milan. Făcuse rodajul la Triestina, acum venise rândul să fie aruncat în lupta cea dreaptă din Serie A la o trupă cu lampas la panatalon. Să zăbovim, numai o secundă, pentru a putea privi la colegii său. În poartă, Lorenzo Buffon, despre care toți spuneau că dacă nu ar fi avut ghinionul de a alerga pe același culoar cu Lev Iașin, ar fi fost desemnat cel mai bun portar al lumii.

Apoi Nils Liedholm ori Gunnar Nordhal (doi dintre băieții faimoasei triplete ”Gre-No-Li”), ca să nu mai vorbim despre Juan Alberto Schiaffino, cel cu golul de pe ”Maracanã”, din finala mondialului ce scufundase o întreagă națiune, Brazilia.

Cesare s-a apucat de treabă și, imediat, a luat titlul în Italia. 347 de meciuri în Serie A pentru ”Diavol”, cifră ce trebuie reținută pentru mai târziu. În 1963, poartă pe mână banderola de căpitan de echipă la finala Cupei Campionilor Europeni din 22 mai 1963, de pe ”Wembley”, contra celor de la Banfica Lisabona. Italienii vin cu Trapattoni, Maldini, Altafini ori Gianni Rivera, lusitanii răspund cu Santana, Coluna sau Eusebio.

Se termină 2-1 pentru AC Milan, iar Cesare Maldini devine primul jucător italian din istorie care ridică deasupr capului faimosul trofeu. Mai zăbovește nițeluș, până în 22 mai 1966, la un 6-1 cu Catania. Încă o fisă băgată la Torino, un sezon, dar cine-l mai ține minte pentru jocurile de la Triestina ori Torino? Patru titluri în Italia, succesul cu Benfica, ales în echipa CM de Fotbal din 1962.

S-a stins pe 3 aprilie 2016… Așa, ca o tușă. A lui soață, Maria Luisa De Mezzi, s-a prăpădit de dor, pe 28 iulie, același an…

 

Moment de reculere tinut in memoria lui Cesare, in anul 2016

 

Maldini 2. Paolo. 647

Nu poți scrie despre ”Il Capitano” doar câteva rânduri. Poți doar încerca. Să fi fost 20 ianuarie 1985, când coechipierul tatălui său, Nils Liedholm, antrenorul lui AC Milan, l-a aruncat în luptă cu trupa cea mare. Avea 16 ani și 208 zile. ”L-a aruncat în luptă” poate părea un șablon, dar băiatul ședea pe banca de rezerve, când Sergio Battistini s-a accidentat la un meci cu Udinese și a trebuit să-i ia locul. Corect, unicul meci din acea campanie, dar s-a ales cu o Cupă a Italiei, a prins tricoul cu numărul ”3” pe spate și a început a scrie istorie.

 

 

A venit Sacchi, a plecat Sacchi. A venit Capello, a plecat Capello. A venit Ancelotti, a plecat Ancelotti. El, Paolo, tot acolo. A devenit căpitanul echipei. Pe 16 februarie 2008, pe ”Ennio Tardini”, contra Parmei, prinde al 1.000-lea meci oficial la AC Milan. Dintre acestea, 647 fuseseră în Serie A. 31 mai 2009 a fost ultimul joc în campionatul italian.

Titlurile-s multe: șapte prin Serie A, cinci Champions League (n.r. – cele mai multe finale, opt, la egalitate cu altă legendă, Francisco ”Paco” Gento), două cupe intercontinentale. Ales în ”Ballon d’Or Dream Team”, în 2020. A, plus ultimul act de la Istanbul, ce nu poate fi uitat vreodată… A, și meciul cu Liverpool, cu trofeu ridicat deasupra capului la 38 de ani…

 

2 x M. Maldini (dreapta) și Maradona

 

Maldini 3. Daniel. 6

În decembrie 1994, Paolo s-a luat cu fotomodelul venezuelean Adriana Fossa. Christian s-a născut primul, în 1996. Daniel, al doilea, pe 11 octombrie 2001. Peste nouă ani, juca, deja, la AC Milan. Pe 2 februarie 2020, Daniel debuta la echipa mare, acasă, cu Hellas Verona, într-un 1-1.

Venea pandemia, ăsta mic, cât și tatăl se alegeau cu COVID. Când campionatul reîncepea, Daniel, atacant, aduna și el niște minute. Și venea meciul cu Juventus. Pierdut, ce-i drept, cu 3-1. Dar Dănuț intra pe gazon în minutul 81 și bifa a șasea partidă la AC Milan. Dacă adunăm și jocurile înaintașilor… fundași, observăm că, la început de 2021, alde Maldini au adunat 1.000 de meciul în Serie A.

E drept, miroase a matematică, dar, la jocul cu ”Bătrâna Doamnă”, s-a înregistrat partida cu numărul 2.918 în Serie A pentru Milan. Dacă cei trei – Cesare, Paolo și Daniel – au adunat M, în cifre romane, aceasta însemneză că ”dinastia” a participat la mai bine de o treime din istoria ”Diavolului” la meciurile din campionat.

 

Maldini ăsta micu’ e la început de drum, dar promite

 

La Unibet poti urmari in direct toate meciurile sezonului si gasesti o oferta completa privind pariurile pe fotbal din Italia. Fie ca doresti sa mizezi antepost, pe castigatoarea trofeului sau pe golgheter, fie ca vrei sa iti plasezi selectiile inainte ca meciul sa inceapa, sau dimpotriva, doresti sa te bucuri de actiune live, sau chiar sa cunosti soarta selectiilor tale, in maximum 60 de secunde, gratie sectiunii Action Betting, la agentia noastra gasesti cele mai bune optiuni, inclusiv inovativa functie care iti permite sa combini tipuri de pariuri multiple intre mai multe eveniment