FotbalPremier League

El este omul care a așteptat 15 ani un meci!!!

decembrie 2, 2019noiembrie 1st, 2021

Alvin Martin, tatăl, obosise mingea 469 de partide la West Ham United, vreme de 18 ani. Dacă n-ar fi fost câteva meciuri la Leyton Orient, așa, pe la etatea pensionării, ai fi putut zice că toată viața mâncase o pâine de la “ciocănari”.

Ăsta mic, David, David Martin, s-a apucat de treabă la Tottenham, mai întâi ca fundaș. N-a stat mult acolo, a trecut la Milton Keynes Dons, dar în poartă. Debut în 2004, în ligile inferioare.

Pe 11 ianuarie 2006, seara, a primit un tefelon. Era agentul său. Ceva discuții fuseseră, logic, știa de ele, dar abia atunci se concretizase totul. Transfer la FC Liverpool, parafat a doua zi. Titular la ”Reserves”, a păstrat imaculată poarta în opt din 13 apariții. Voia, însă, să joace mai mult, țelul său era prima ligă.

 

Împrumut după împrumut după împrumut

 

Cu Accrington a început seria de împrumuturi. Aici s-a accidentat fără să joace, a trebuit să se întoarcă la ”cormorani”. La acel 8-0 contra lui Beșiktaș, în Liga Campionilor, a fost rezervă. S-a tot uitat către ”Rafa” Benitez, poate-l bagă și pe el. Benayoun a dat trei, Crouch, două, Babel a venit și el cu trei, dar Reina a rămas în poartă cap-coadă. David n-a disperat, și-a zis că o să-i vină și lui rândul. A semnat, prin vara lui 2008, un nou contract cu băieții din orașul ”The Beatles”.

 

 

Nu e deznădejde, din contră! David Martin plânge, la finalul meciului cu Chelsea, dar de bucurie!

 

În toamnă era la Leicester, tot împrumut. 25 de meciuri. Când ”Rafa” l-a chemat în lotul lărgit pentru grupele Champions League, 2009 – 2010, gata, era clar, va debuta! 19 octombrie l-a prins la Tranmere Rovers. Apoi Leeds și Derby County. Începuse să obosească să tot plece an de an. Practic, stătuse vreo 2.000 de zile ”legate” cu bagajele la ușă…Așa că a ales stabilitatea: Milton Keynes Dons. A doua descălecare, 339 de partide. În a treia zi de mai, 2016, Martin a fost numit jucătorul sezonului. A mulțumit, dar a anunțat că va pleca. O haltă mică, la Millwall, apoi West Ham United.

 

Tată și fiu, 470 de meciuri la West Ham!

 

Pe 3 iunie, anul acesta, a iscălit noul angajament. Două sezoane. Oamenii de aici au fost de comitet de la început. Nu l-au păcălit. I-au zis că la 33 de ani nu poate fi decât a doua opțiune de…portar de rezervă. Lukazs Fabianski, apoi Roberto, apoi el.

Înaintea meciului cu Chelsea, din deplasare, Manuel Pellegrini l-a anunțat că va fi titular. Scurt! Direct! Fabianski – accidentat, Roberto – ieșit din formă, deci? ”După ce am aflat că voi juca, două zile n-am mâncat. Aș fi vrut, sincer, dar tremuram tot. Crassa (n.r. – Ryan Cresswell) râdea de mine de fiecare dată. Dădeam farfuria aproape neatinsă”, avea să spună.

 

David, felicitat de către coechipieri. Se poate debut mai tare?

 

David a intrat în poartă pe ”Stamford Bridge”. Meci greu, cu norii retrogradării în ceafă. Ai lui au marcat, el și-a făcut treaba, West Ham United a învins, 1-0, pe Chelsea, în deplasare. La final, goalkeeperul a plâns, înconjurat de coechipieri. La aproape 34 de ani, debutase în Premier League, visul său după mai bine de 480 de partide prin toate ligile.

A mers la panourile publicitare de pe margine, le-a sărit, a urcat în tribune. Aici, alt Martin care plângea. Alvin, al său tată. S-au îmbrățișat: fiul tocmai bifase primul său meci la ”ciocănari”, în Premier League. Împreună aveau 470 la fosta trupă a lui Ilie Dumitrescu ori Răducioiu.  

 

Agentia de pariuri sportive Unibet e locul ideal pentru pariurile pe fotbalul englezesc si nu numai. In oferta noasra gasesti pariuri antepost, pe castigatoarea sezonului, golgheter, clasare in BIG4, plus selectii pre-meci pentru urmatoarele doua etape, respectiv variante live sau action betting, selectiile inovative care vor decide pariul in maxim 60 de secunde.