BaschetEuroliga

Joci la două capete: cum poți paria pe două Olympiakos în același timp?

octombrie 2, 2019noiembrie 1st, 2021

Când începuse a mirosi a vară, anul acesta, o veste ce nu părea credibilă porni la drum: băieții de la Olympiakos, supărați pe cei ce arbitrau partidele de baschet din campionatul intern, ”fani” ai lui Panathinaikos, după cum spuneau ei, deciseseră să nu se mai prezinte la meciuri, așa, ca o formă de protest. Era clar că nu se putea petrece așa ceva la nivelul la care se găsea trupa, gândeau iubitorii acestui sport. Numai că pe 17, 20 și 23 mai, oamenii din Pireu au spus ”pas” la partidele cu Panathinaikos.

Meciuri pierdute cu 0 la 20, apoi eliminarea din prima ligă! Da! Așa s-a ajuns ca la startul noului sezon Olympiakos să lupte pe două fronturi – campionat și Cupă, pe de o parte, și Euroligă, de cealaltă, cu…două echipe diferite!!!

La Unibet poti urmari in transmisiune directa toate meciurile sezonului, in mod gratuit, pe laptop, telefon sau tableta. De asemenea, ai sansa sa plasezi pariuri sportive pe baschet la cele mai bune cote, atat pre-meci, cat si LIVE sau chiar antepost. 

 

Brandon Paul a venit în iulie la Olympiakos. Va putea fi admirat doar în Euroligă. Atât

 

Să fie clar! Oamenii antrenorului David Blatt (care în august a anunțat că se luptă cu o formă de scleroză multiplă) nu-s ciorapi lycra în baschetul grecesc ori european: 88 de ani de istorie, 12 titluri interne, trei Euroligi, așa că blazonul trebuia apărat. Dar cum?

În iulie a apărut soluția salvatoare: două echipe! Prima, notată cu ”A”, cu Spanoulis, Kuzminskas, Kevin Punter, Brandon Paul ori Wade Baldwin, cu meciuri NUMAI în Euroligă. Alta, să-i spunem ”B”, cu jocuri în liga secundă de baschet a Greciei, cu dueluri tari contra unor forțe precum Oiakas Nafpliou, Ippokratis, Diagoras Driodideon sau Dafni Dafniou ori în Cupă!

 

40 de meciuri, perioadă mai mare de odihnă!

 

”Am pornit pe un drum necunoscut, nu știm cum va funcționa. E ceva nou și pentru noi. Ceea ce e clar e că vom avea mult mai mult timp liber între meciuri și, deci, perioadă mai mare de pregătire”, a spus Blatt. 40, 41 de meciuri contra a 80, atât câte vor avea de disputat, într-un singur sezon, grupări precum C.S.K.A. ori Real Madrid.

 

Cu Panathinaikos derbyurile erau frumoase.  Acum, poate doar în cupă…

 

Boșii Euroligii n-au vrut să se bage în scandal. ”Păi nu trebuie să joace în campionatul intern, dar în prima ligă?”, a venit întrebarea jurnaliștilor. ”Nu, trebuie să evolueze într-o competiție locală pentru a avea un nivel competitiv minim. E treaba celor din Grecia”, a declarat Jordi Bertomeu, președintele, în timpul turneului ”Final Four” de la Vitoria.

Panathinaikos, rămasă fără rivalul istoric, a reacționat imediat. ”Din respect pentru cei care iubesc baschetul de la noi, anunțăm că fanii lui Olympiakos care au avut abonament în sezonul trecut, beneficiază de 50 la sută reducere dacă semnează un nou angajament cu gruparea noastră. Toată lumea e binevenită pe <<OAKA>>”, a declarat Dimitris Giannakopoulos, unul dintre ”grei”.

”Cum este posibil ca o echipă să evolueze, în același timp, în liga a doua și în Euroligă?”, s-a întrebat și președintele Manos Papadopoulos. ”Dacă suntem de acord cu acest compromis, atunci marile echipe precum Madrid, Barcelona sau Maccabi vor urma exemplul lui Olympiakos și-și vor urmări propriul interes. Adică vor găsi drept scuză calendarul ori arbitrajul și vor decide să plece din orice competiție dacă nu le sunt satisfăcute doleanțele”.

Numai că omul pare că nu a înțeles. Euroliga începe acum, cu Olympiakos ”A” pe parchet. Liga a doua grecească pleacă la drum în weekend, cu Olympiakos ”B”. Primul eșalon a purces, deja, la drum, săptămâna trecută, fără ”Oly”, și se pare că are, deja, o câștigătoare: Panathinaikos. Asta dacă AEK n-are o altă părere…

Cât despre dușmani, foști prieteni, Ioannis Sfairopoulos, trecut pe la Olympiakos, actualmente tehnicianul celor de la Maccabi, nu știe ce să creadă. ”Proprietarii clubului au gândit toată acțiunea. Bănuiesc că totul a fost analizat în detaliu. Trebuie schimbată structura baschetului grecesc, aici nu e vorba numai despre rivalitatea cu Panathinaikos”.