BaschetNba

Cârligul pentru prosoape l-a trimis în Infern!

februarie 14, 2022

Aron Baynes, campion NBA cu Spurs, a suferit o accidentare urâtă, în timpul Jocurilor Olimpice de anul trecut, în timp ce se găsea în baie, în pauza unui meci. Șase luni de recuperare apoi, miracolul!

 

Când și-au dat seama că Aron Baynes lipsește la apel, au trimis un maseur să-l caute la baie. Se pregăteau de sfertul al patrulea al meciului de baschet dintre Italia și Australia, a doua etapă din Grupa G de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, când pivotul de 2.08 a cerut să meargă la toaletă. Partida era destul de echilibrată în ”Saitama Super Arena”, dar australianul nu mai apărea!

Bietul om, să leșine când l-a văzut! Era întins pe gresie, nu mișca, iar din biceps îi curgea sânge, din două răni destul de urâte. Au dat să-l ridice. Nu putea! Au chemat medicii, s-a plecat direct spre spital. Infernul începuse!

În grabă, Aron aluncase pe gresie. Așa credea el. Așa i se păruse. Două cârlige pentru agățat prosoapele, aflate acolo, în stânga lui, i-au apărut în cale. I-au tăiat brațul și el, în cădere, n-a mai apucat să pună mâna, pentru a amortiza șocul. ”A fost cea mai mare sperietură din viața mea”, avea să declare baschetbalistul de 35 de ani.

”Am plâns precum un copil. Unchiul a rămas paralizat, acum 10 ani, în urma unui accident, iar familia nu și-a revenit, nici azi, din șoc!” O rezonanță magnetică a arătat că o hemoragie internă punea presiune pe coloana vertebrală. Simțea o furnicătură ciudată în ambele picioare ceva, așa precum o amorțeală ce venise și nu mai avea de gând să plece, iar partea stângă părea că nu-i mai răspunde, deloc, la comenzi. Situația era cu atât mai complicată cu cât protocolul COVID-19 prevedea ca el să rămână singur în hotelul japonez, incapabil să converseze fluent cu medicii niponi.

 

La Spurs, fără barbă, dar cu inelul de campion NBA

 

Plecase la drum în baschetul mare în 2009. Jucase pentru Los Angeles Lakers în ”Summer League”, dar nu rămăsese acolo. Semnase cu Lietuvos Rytas, în Lithuanian Basketball League. Apoi, în Germania, la EWE Oldebnurg și, de aici în Grecia. Pe 23 ianuarie 2013, visul devenise realitate, fără ca acest lucru să fie un șablon: contract cu San Antonio Spurs.

53 de partide, inelul la sfârșitul sezonului, campion NBA, apoi alte 70 de jocuri cu Popovich pe bancă. Detroit (pe 19 martie 2016 marca 21 de pucte, ”vârful” carierei sale), Boston și Phoenix Suns. Finalmente, Toronto Raptors. Per total, nouă sezoane în NBA, deloc rău.

 

 

A ”scăpat” inelul, a căzut rău!

…În timp ce coechipierii săi mărșăluiau spre drumul către medalia de bronz, învingând Slovenia lui Doncic în partida pentru locul al treilea, Baynes avea ”meciul” său, specialiștii încercând să descopere de unde venea nenorocirea. Primul joc al turneului, contra Nigeriei. La Pauza mare, australianul dă să se agațe de inel. Mâinile îi alunecă, pică urât, direct în cap, cu gâtul suportând duritatea șocului.

N-a mai intrat pe parchet atunci, din precauție. După ce a fost găsit în baie, l-au ”închis” într-o cameră minusculă de hotel, comparativ cu statura sa. Pentru că nu prea avea cui să-i ceară sfaturi, a vorbit cu un medic australian, care i-a prescis, prin zoom, un tratament cu medicamente, dar și fizioterapie, pentru a se putea întoarce acasă. A tras de el precum un câine husky la sanie, timp de două săptămâni, pentru a face cale întoarsă alături de colegii săi.

 

La pauza meciului cu Nigeria, de la JO Tokyo, Baynes a căzut rău. Șase luni extrem de grele

 

A privit ceremonia de acordare a medaliilor de la spital, la ședința de recuperare. I-au dat voie să fie văzut de medicul echipei doar 15 minute. Dellavedova și Sobey, coechipierii, au ”driblat” sistemul de securitate și i-au dus medalia. N-a plecat alături de ei, ci într-un avion special. L-au sedat, pentru a rezista zborului de 13 ore…

A ajuns la Brisbane, unde a intrat în carantină, două săptămâni. Apoi a început recuperarea ”adevărată”, una extrem de dură, cu opt ore pe zi! Scaun cu rotile, pași mici, pentru a reînvăța să meargă singur. Și, minunea! A putut să arunce la coș și să meargă să asiste la un meci între Brisbane Bullets și Melbourne United, unde l-a văzut pe ”fratele” său, Dellavedova, marcând 16 puncte. Câțiva copilași s-au apropiat de el și i-au cerut autografe. ”A fost ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a spus Baynes după șase luni de chin. ”Vreau să revin să joc. Da, poate chiar în NBA! Nu știu cât de greu va fi drumul, dar o să trag tare!”

 

La Unibet gasesti o oferta completa privind pariurile sportive online pe baschetul european, inclusiv transmisiile tuturor partidelor. Fie ca doresti sa mizezi antepost, pre-meci, sau, dimpotriva, doresti sa te bucuri de actiune live, sau chiar sa cunosti soarta selectiilor tale, in maximum 60 de secunde, gratie sectiunii Action Betting. La agentia noastra gasesti cele mai bune optiuni, inovartiva functie care iti permite sa combini tipuri de pariuri multiple intre mai multe evenimente. Am lansat si BetStream, facilitate care revolutioneaza pariurile live, prin care poti urmari si paria direct din streamul transmisiunii fara a pierde nici o secunda de actiune!