Alte SporturiAltele

Breaking news: Magnus Carlsen a anunţat că nu îşi va apăra titlul mondial în 2023

iulie 26, 2022

Campionul mondial la șah a dat cărțile pe față și a anunțat decizia de a nu-și apăra coroana în 2023.

În episodul de debut al noului nostru podcast „Efectul Magnus”, Magnus Carlsen, ambasador Unibet, împreună cu cel mai bun prieten, Magnus Barstad, a dezvăluit răspunsul clar la o întrebare care circulă de ceva vreme în lumea șahului: Își va apăra titlul de campion mondial pentru încă un an? Răspunsul este un nu categoric.

„Este adevărat că am fost la Madrid și m-am întâlnit cu conducerea FIDE în legătură cu finalul Turneului Candidaților”, a declarat Carlsen.

„Nu am avut nicio pretenție și nici sugestii – am fost acolo pentru a le spune că nu voi apăra titlul la următorul campionat mondial”.

Aceasta este o decizie cu adevărat monumentală pentru cineva care a câștigat de cinci ori campionatul mondial și care deține titlul de campion mondial de șah din 2013.

„Am avut o mică discuție. Au venit cu câteva sugestii – unele dintre ele mi-au plăcut, altele nu”, a adăugat el.

„Cu toate acestea, decizia mea rămâne valabilă. Este o concluzie cu care mă simt confortabil și o decizie la care m-am gândit mult timp, mai bine de un an și jumătate. Am vorbit cu oamenii din echipă, am vorbit cu FIDE și cu Ian și le-am spus că nu sunt motivat să iau parte la acțiune la încă un campionat mondial.

 

În acest prim episod al podcastului despre sport și pariuri, Carlsen intră în detalii despre contextul și raționamentul deciziei care a surprins nenumărați pasionați de șah din întreaga lume.

Sportivul în vârstă de 31 de ani nu exclude posibilitatea de a reveni vreodată la campionatul mondial de șah și ține să sublinieze că va rămâne activ în cadrul șahului în afara contextului campionatului mondial.

El are o multitudine de meciuri în față – în prezent se află în Marele Turneu de Șah de la Zagreb, iar ulterior va continua să reprezinte Norvegia la cea de-a 44-a ediție a Olimpiadei de Șah 2022 de la Chennai, urmată de FTX Crypto Cup de la Miami.

În premiera la „Efectul Magnus” veți avea parte și de o relatare a modului în care atât Carlsen, cât și Barstad au experimentat WSOP – cel mai mare turneu de poker din lume – în Las Vegas.

Cei doi Magnus vor împărtăși, de asemenea, câteva dintre previziunile lor privind pariurile din Premier League, preferințele lor culinare, cum a te prefaci până reușești este o abilitate dobândită, de câte ori este posibil ca cel mai bun jucător de șah din lume să își piardă cheia de la cameră într-un hotel din Vegas și multe altele!

Vezi episodul de debut în variantă completă:

 

 Mizeaza combo la Unibet pe orice sport si poti castiga cu pana la 50% in plus, direct pe tichetul de joc!