Cum să pariezi online pe tenis

Parierea pe tenis poate fi descurajantă dacă nu ești familiar cu acest sport, însă sunt multe ocazii de a-ți îmbunătăți cunoștințele de tenis și de a afla cum să plasezi pariuri sportive online pe partide de tenis!

Calendarele de tenis de la turneele feminine și masculine țin tot anul, mai puțin în decembrie, când jucătorii iau o pauză, ceea ce înseamnă că întotdeauna vei putea urmări și paria online pe o partidă de tenis. 

Acest ghid de pariuri îți va prezenta bazele parierii pe tenis și îți va arăta regulile sportului și cum să pariezi online. Vei înțelege cum se joacă o partidă și care sunt cele mai mari piețe de pariere din tenis care stau la dispoziția jucătorilor, pentru toate nivelurile de experiență.

Ghidul regulilor din tenis - principiile de bază

Tenisul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume și este urmărit de milioane de persoane în fiecare an. Sportul implică doi jucători care concurează unul împotriva celuilalt având la mijloc un fileu, fiecare cu o rachetă în mână pentru a trimite mingea în jumătatea celuilalt jucător. La tenisul la dublu, o echipă formată din doi jucători înfruntă o altă echipă de doi jucători.

Scopul este de a câștiga puncte prin lovirea mingii pentru a câștiga game-uri, seturi și până la urmă partida. Când un jucător lovește mingea, aceasta trebuie să aterizeze în terenul advers pentru ca lovitura să fie valabilă. Punctele se câștigă prin forțarea unei greșeli a adversarului, cum ar fi ca acesta să lovească fileul sau să dea în afara terenului sau să lovească mingea trimisă de adversar după ce a sărit de două sau mai multe ori.

Cum se ține scorul la tenis

Scorul la tenis pare complicat la început, însă este ușor de reținut după ce știi cum funcționează și cum să pariezi online. Jucătorii concurează pentru a câștiga un ghem. Primul jucător ajuns la șase ghemuri câștigă un set. Primul jucător care câștigă două sau trei seturi câștigă partida (în funcție de durata partidei).

Sistemul de punctaj este 15, 30, 40, ghem. Dacă servești la începutul unui ghem și câștigi un punct, conduci cu 15-0. Dacă adversarul câștigă următorul punct, este 15-15. Și așa mai departe până când cineva ajunge la ghem (câștigă patru puncte). Însă jucătorul trebuie să câștige la diferență de două puncte. Deci, dacă scorul ajunge la 40-40, ghemul va fi la egalitate și jucătorul trebuie să câștige un avantaj înainte de a câștiga punctul câștigător al ghemului. Dacă jucătorul are „avantaj”, însă pierde următorul punct, se revine la egalitate.

Primul jucător la șase ghemuri câștigă setul. Însă, la fel ca punctele de la ghem, un set se câștigă la o diferență de două ghemuri. Deci dacă scorul este 5-5, atunci un jucător poate câștiga setul cu 7-5. Însă, pentru a evita ca un set să țină la nesfârșit, dacă un set ajunge la 6-6 se ajunge la tie-break, unde primul jucător care ajunge la șapte puncte câștigă setul. Din nou, jucătorul trebuie să câștige la o diferență de două puncte, deci tie-break-ul practic nu are limită.

Majoritatea partidelor de tenis se joacă din trei seturi, primul care câștigă două seturi fiind câștigătorul partidei. Însă, la evenimentele de Grand Slam și la alte turnee mai mari se joacă la masculin partide din cinci seturi.

Mai trebuie menționat că unele Grand Slam-uri folosesc o regulă prin care al cincilea set dintr-o partidă nu se câștigă prin tie-break. Aceasta a făcut ca unele partide să țină peste 10 ore, setul final ajungând la 70-68 în cazul lui John Isner contra lui Nicolas Mahut din 2010.

Cum să pariezi online pe tenis

Unibet oferă parierea online pe tenis în diferite forme. Poți afla cum să pariezi online pe tenis la orice turneu ATP masculin sau WTA feminin, precum și la prestigioasele turnee Grand Slam și la multe altele.

Dacă parierea pe tenis este complet nouă pentru tine, este util ca mai întâi să afli cum să pariezi online și care este clasamentul mondial. Jucătorii primesc un anumit număr de puncte în clasament când câștigă la diferite turnee - cu cât este mai mare turneul, cu atât acesta oferă mai multe puncte. După ce te-ai familiarizat cu jucătorii și cum să pariezi online, poți începe să te concentrezi pe alte lucruri, cum ar fi suprafața pe care se joacă partidele. De obicei există trei tipuri diferite de terenuri: zgură, hard și iarbă. Unii jucători pot fi mai buni pe anumite suprafețe decât alții, ceea ce trebuie reținut când pariezi online pe tenis.

Diferitele tipuri de pariuri la tenis

Parierea directă este cea mai populară și interesantă formă de cum să pariezi online pe tenis. La aceasta, pariezi pe jucătorul care va câștiga un anumit turneu, cum ar fi Wimbledon sau US Open. Ca pariu de durată, poți pune banii pe un jucător și să-l urmărești cum evoluează în turneu. Aceasta îți oferă șansa de a ține cu cineva, dacă nu ai deja un preferat.

Cum să pariezi online pe partida de tenis este simplu, pariezi pe unul dintre cei doi jucători că va câștiga partida. Spre deosebire de fotbal sau hochei, o partidă de tenis nu se poate termina la egalitate, așa că trebuie să alegi care jucător va câștiga meciul.

La o partidă de tenis poți paria și pe ghemuri și seturi. O partidă de tenis înseamnă cel mai bun din trei sau cinci seturi, fiecare set având cel puțin șase ghemuri. Unul dintre modurile în care poți paria pe seturi și ghemuri este peste/sub. La peste/sub vei știi cum să pariezi online pe numărul, de ex., de ghemuri dintr-un anumit set. Să spunem că pui bani pe „Peste 9,5 ghemuri” în setul trei, câștigi dacă se joacă 10 sau mai multe ghemuri în setul respectiv. Vei afla cum să pariezi online și vei știi că se poate paria pe scorul exact la ghemuri și seturi, precum și când apar egalitățile sau tie-break-urile.

O altă formă populară de cum să pariezi online este handicapul la tenis. Handicapurile pot fi jucate la seturi și ghemuri. La pariurile cu handicap, unul dintre jucători primește un avantaj sau dezavantaj ipotetic care apare ca plus sau minus puncte care le sunt alocate. De exemplu, iată cum să pariezi online cu handicap -1,5 la ghemuri pentru Stefanos Tsitsipas la un set contra lui Kei Nishikori. Câștigi dacă Tsitsipas câștigă un set la o diferență de cel puțin două ghemuri.

Pariurile speciale pe jucător sunt o altă modalitate fantastică de a susține jucătorii într-un sezon sau chiar și în anumite turnee. De exemplu, poți să susții expertul pe zgură Dominic Thiem să câștige cel puțin un Grand Slam într-un sezon. Aceasta îți oferă șanse în plus dacă el are probleme la primele două Slam-uri din an.

Susținerea unui jucător să ajungă într-o anumită fază de la un Slam este, de asemenea, un pariu distractiv. Dacă, după ce știi cum să pariezi online, crezi că Simona Halep va trece fără probleme de primele runde de la French Open, însă nu crezi că va ajunge în semifinale deoarece se poate întâlni cu Naomi Osaka în sferturi, atunci poți susține că Halep va fi eliminată înainte de sau chiar în sferturile de finală.

Parierea live pe tenis

Tenisul este modul perfect în care poți alege cum să pariezi online live. Aceasta deoarece există pauze regulate între ghemuri și chiar între puncte. Aceasta înseamnă că piețele de pariere din timpul jocului sunt mereu active, deoarece desfășurarea unei partide poate varia mult în timpul partidei.

Multor fani care știu cum să parieze online le place să parieze live pentru a exploata avantajul oferit de cote. Aceasta se întâmplă mai ales la tenisul masculin, unde păstrarea serviciului este vital pentru câștigarea partidelor. Deoarece tenisul masculin depinde atât de mult de persoana aflată la serviciu, un break pe serviciu, când jucătorul aflat la recepție câștigă ghemul, poate produce schimbări mari la cote.

Tenisul feminin depinde mai puțin de serviciu și este, în general, un sport mai competitiv. Parierea pe cotele de dinainte partidei la tenisul feminin poate fi mai puțin de încredere decât la masculin. Însă, când vei ști cum să pariezi online, vei observa cum se schimbă cotele la partidele de la feminin, unde break-urile pe serviciul adversarei sunt mai întâlnite, ceea ce înseamnă că este perfect pentru parierea live pe tenis.

Unor fani le place să parieze pe rezultatul ghemurilor sau chiar al punctelor din timpul unei partide. Sunt necesare multe cunoștințe, inclusiv cum să pariezi online, puțin noroc în determinarea momentului când jucătorul urmează să facă un break pe serviciul adversarului și să declanșeze schimbări mari la cote.

Transmisiunea și parierea live pe tenis

Aici, la Unibet, afli cum să pariezi online pe sute de partide în fiecare an și cum să urmărești transmisii live de tenis. Acoperim cele mai mari turnee de pe planetă din Turneele ATP și WTA. Tenisul transmis live te ajută să iei decizii mai bune când alegi să pariezi pe o partidă. Poți urmări temperamentul jucătorilor, forma în care se află și chiar să îți dai seama dacă se mulează pe stilul pe care adversarul încearcă să-l impună. 

Tenisul este un sport global, adică, după ce știi cum să pariezi online, ai la dispoziții transmisiuni live și piețe de pariere în timpul jocului care pot ține toată noaptea dacă turneele se joacă în Statele Unite, America de Sud, Australia sau Asia!

Pariază acum pe tenis!